Lab onderzoek SHILAFIT™

Kwaliteit en Veiligheid: Onze Laboratoriumcertificering

Bij Shilafit is de kwaliteit van onze Shilajit ons hoogste goed. We gaan verder dan de norm om u te verzekeren van de zuiverste en meest potente Shilajit op de markt. Dit wordt onderstreept door onze laboratoriumcertificering die elke consument kan inzien voor maximale transparantie.

Gecertificeerde Zuiverheid en Potentie

We laten niets aan het toeval over en onderwerpen onze Shilajit aan meer dan 20 verschillende tests. Deze tests bevestigen:

 • De zuiverheid van onze Shilajit, vrij van ongewenste contaminanten.
 • De potentie, met een geconcentreerde aanwezigheid van actieve stoffen.
 • Authenticiteit van herkomst, met gebruik van geavanceerde testmethodes.
 • Een strenge controle op microbiële verontreiniging.
 • Een zorgvuldige screening op zware metalen, waaronder lood, kwik en arseen.

 

Continu Bijgewerkt

Onze laboratoriumtests en certificaten worden regelmatig bijgewerkt, zodat u altijd de meest recente informatie heeft over de kwaliteit van onze Shilajit.

Voor vragen over onze laboratoriumprocedures of specifieke batches, neem contact op via info@shilafit.nl. Uw vertrouwen in ons product en uw gezondheid zijn onze prioriteit.

Inzicht in Onze Certificaten

Wij stellen onze laboratoriumcertificaten beschikbaar voor al onze klanten en geïnteresseerden: 

Bijgewerkt op [06/06/2024]

 • Het oogsten van shilajit in de Himalaya, indrukwekkende gebergte

  Shilajit Oogsters in Himalaya

  Rechtstreeks uit de Bergen: Onze Shilajit wordt zorgvuldig geoogst door lokale experts in het hart van het Himalayagebergte, waarbij elke stap in het proces wordt gedaan met respect voor natuur en traditie.

 • Fabriek waar werknemers de hoogwaardige shilafit 100% himalayaanse shilajit aan het verwerken zijn

  Laboratorium: Verwerking van Shilajit Steen tot Resin

  Van Hars tot Potje: In ons geavanceerde laboratorium wordt de pure Shilajit hars zorgvuldig verwerkt tot hoogwaardige supplementen. Elke batch ondergaat strenge kwaliteitscontroles om de zuiverheid en potentie te garanderen.

 • DHL UPS en POSTNL bus die de hoogwaardige shilafit 100% himalayaanse shilajit bezorgen direct aan deur

  Naar je voordeur

  Wij leveren via betrouwbare pakketdiensten zoals DHL, UPS en PostNL, zodat uw bestelling veilig en snel bij u aankomt.

Veelgestelde vragen over SHILAFIT™

Inklapbare content

Wat is SHILAFIT™

SHILAFIT™ is een hoogwaardige vorm van Shilajit, een complexe mix van mineralen, organische stoffen en andere bioactieve stoffen die zich in de loop van duizenden jaren hebben gevormd door de afbraak van plantaardig materiaal en micro-organismen.

Waar komt Shilajit vandaan?

Shilajit wordt gevonden in Nepal, India, Rusland, Tibet, Pakistan, Afghanistan, Mongolië, Bhutan, Australië en Chili.

Is alle Shilajit hetzelfde?

Nee, de potentie varieert met de hoogte waar de shilajit wordt geoogst. Hoe hoger de hoogte, hoe hoger het gehalte aan fulvinezuur en humuszuur. SHILAFIT™ wordt geoogst boven 6000 meter hoogte. Het is de hoogst geoogste shilajit ter wereld en dus ook de krachtigste.

Wat zijn fulvine- en humuszuur?

Humuszuur en fulvinezuur behoren tot een brede groep organische verbindingen die ontstaan tijdens de ontbinding van organisch materiaal, voornamelijk dat van plantaardige oorsprong. Humuszuur bindt zich aan voedingsstoffen en maakt ze beter opneembaar. Fulvinezuur bindt zich aan de voedingsstoffen en transporteert ze, wat zorgt voor een volledige en complete werking. Deze combinatie maakt de organische voedingsstofinhoud van shilajit in staat om in ons lichaam volledig opgenomen te worden.

Hoe word shilajit gemaakt?

Het zuiveringsproces voor ruwe shilajit omvat verschillende stappen om onzuiverheden te verwijderen en een verfijnd product te verkrijgen. De eerste stap is het onderdompelen van ruwe en verse shilajit in gedistilleerd zuiver bronwater, met een verhouding van 1 deel vaste stof tot 4 delen vloeistof. Omdat shilajit oplosbaar is in water, stijgen onzuiverheden uit de ruwe vorm op naar de bovenkant.

Dit mengsel wordt gedurende 24 uur bewaard bij een temperatuur van 40-50°C, waarbij regelmatig wordt geroerd om de scheiding van onzuiverheden te vergemakkelijken. Na de toegewezen tijd worden de onzuiverheden en het shilajit-water gescheiden, en het mengsel wordt afgetapt met behulp van een buis.

Vervolgens wordt het gezuiverde shilajit voorzichtig gegoten door meerdere lagen gaasbarrières. Dit proces filtert effectief zand, puin en overgebleven onzuiverheden uit, waardoor een schonere en verfijnde shilajit overblijft. Het eindresultaat is een gezuiverde vorm van shilajit die klaar is voor gebruik of verdere verwerking.

Voedingswaarden

Enkele dosis 0,3g

Aantal doses per product 100

Calorieën 15

Vetten 0

Koolhydraten 0

Proteïnen 0

Cholesterol 0

Ingrediënten %

Fulvinezuur 60%

Humuszuur 12%

Calcium 4%

Mangaan 3%

Selenium 1%

Magnesium 3%

Kalium 1%

Ijzer 6%

Meer vragen?

Neem contact door hier te klikken.